Credit Management voor Financiële Dienstverlening

Vrijblijvende zorg op maat

Efficiënte risicobeheersing voor financiële partners

CBMK ondersteunt veel financiële organisaties met het optimaliseren van persoonlijk klantcontact en risicobeheersing. Door het verbeteren van acceptatieprocessen en het debiteurenbeleid door van reactief (incasso) naar preventief (klantcontact en check) te bewegen, worden problemen op voorhand uitgesloten, wanbetalingen voorkomen en mensen met financiële problemen eerder geholpen.

De dienstverlening van CBMK is dusdanig opgebouwd dat invulling gegeven kan worden aan alle onderdelen van de acceptatie of kredietcyclus. Door de toevoegingen van CBMK Customer Care en CBMK Data & Insights zijn we een nog bredere totaalpartner geworden voor iedere financiële organisatie.

Voordelen CBMK voor financiële dienstverleners:

  • Deskundig advies: expertise in alle fasen van het debiteurenproces, van acceptatie tot incasso.
  • Effectieve oplossingen: synergie tussen preventie en incasso optimaliseert cashflows en betalingsrelaties.
  • Persoonlijke aanpak: behandeling van elke vordering met de zorg alsof het onze eigen vordering is.
  • Risicobeheer: verminder bedrijfsrisico’s met onze kredietinformatieservice voor inzicht in de kredietwaardigheid van klanten.
  • Aangepast debiteurenbeheer: debiteurenproces afgestemd op jouw wensen voor een persoonlijke klantbenadering.

Of het nu gaat om het beoordelen van potentiële relaties, het opvolgen van de facturen of het effectief incasseren van (niet geïncasseerde) vorderingen, CBMK is in staat te ondersteunen en de ultieme balans te vinden tussen verbeteren van klantbeleving, winstoptimalisatie en risicobeheersing.

 

Een voorbeeld uit de praktijk

Minder risicovolle acceptaties dankzij kredietwaardigheidstoetsen

Een bank die diverse financiële diensten aanbiedt, inclusief leningen en kredietlijnen aan zowel particulieren als bedrijven, merkte een toenemend aantal wanbetalingen op bij klanten in de detailhandel.

 

Het credit managementteam van de bank, besloot in samenwerking met CBMK een efficiënt acceptatieproces, voorzien van kredietwaardigheidschecks, te implementeren. Dit systeem bood diepgaand inzicht in de financiële gezondheid van klanten en maakte het mogelijk om proactief risicovolle klanten te identificeren. Door het invoeren van strengere voorwaarden en het verbeteren van de opvolging hiervan, is het aantal late betalingen geminimaliseerd.

Contact Image

Wim Dielesen

Directeur

0880406953w.dielesen@cbmk.nl

Deze opdrachtgevers gingen je voor

CBMK begrijpt de uitdagingen van ondernemers. Met onze geavanceerde, met data ondersteunde, persoonlijke oplossingen helpen we opdrachtgevers met het incasseren van openstaande gelden, minimaliseren van risicovolle transacties en het nemen van beter gefundeerde beslissingen. Onderstaande opdrachtgevers maken al gebruik van onze diensten.

Bekijk onze oplossingen voor financiële dienstverleners

CBMK biedt expertise in alle fasen van het debiteurenproces, van acceptatie tot incasso. Onze synergie tussen preventie en incasso optimaliseert cashflows en betalingsrelaties. Dit zijn oplossingen waarmee CBMK jou als ondernemer kan ondersteunen.

Gratis e-book debiteurenbeheer

In 6 stappen naar een succesvol debiteurenbeheer

Daarin geven we je zes praktisch toepasbare tips om jouw debiteurenbeheer naar een hoger niveau te tillen.

Waarom CBMK de beste keus is

Waar passie en expertise samenkomen. Bij CBMK streven we naar de hoogste kwaliteit in alles wat we doen. Ons toegewijde team, met een diepe kennis en passie voor ons vakgebied, zet zich elke dag in om uitzonderlijke resultaten te leveren. Met CBMK kies je voor een partner die niet alleen je verwachtingen begrijpt, maar ze ook wil overtreffen. Jouw succes is onze missie.

50+ jaar kennis en ervaring

Innovatieve systemen

Geregistreerd bij AFM

Betrouwbaar & gecertificeerd

1600+ tevreden klanten

Interesse in onze oplossingen?

Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer over wat CBMK voor uw organisatie kan betekenen.

Neem contact op

Vrijblijvend persoonlijk gesprek

Neem contact op met CBMK voor een vrijblijvend gesprek over hoe wij jouw organisatie kunnen ondersteunen met ons deskundig credit management en debiteurenbeheer. Wij staan klaar om jouw cashflow te verbeteren en juridische ondersteuning te bieden waar nodig.

Neem direct contact op voor een persoonlijk advies op maat.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden

Veelgestelde vragen

De stap debiteurenbeheer omhelst onder andere de facturering, telefonisch contact met de debiteur en het versturen van de WIK-brieven met aansluitend telefonisch contact.

De stap minnelijke incasso omhelst onder andere het versturen van herinneringen en telefonisch contact in het buitengerechtelijke traject. Bij deze stap hoort ook het afsluiten van betalingsregelingen en bezoek van de debiteur voor uitleg over de regelingen en procedures.

Tijdens de gerechtelijke incasso geeft CBMK uitgebreid advies over de kans van slagen in het traject. Onze juristen staan voor je klaar om de volgende stap te zetten en dagvaardingen op te stellen.