Credit Management voor MKB

Vrijblijvende zorg op maat

Focus op ondernemen door geoptimaliseerde geldstromen

De financiële stabiliteit van je onderneming is de sleutel tot succes. Met goed ingericht debiteurenbeheer en credit management kun je met meer vertrouwen en efficiëntie ondernemen. Een korte openstaande factuurperiode betekent een gezondere cashflow en verbeterde liquiditeit – dit is pure winst voor jouw bedrijf.

Credit management wordt in het MKB vaak onderbelicht, terwijl het essentieel is voor een gezonde bedrijfsvoering. Onregelmatigheden door vakanties of ziekte kunnen leiden tot oplopende onbetaalde facturen en onoverzichtelijke geldstromen. CBMK begrijpt deze uitdagingen en biedt oplossingen die je onderneming ondersteunen.

Voordelen CBMK MKB:

  • Deskundig advies: expertise in alle fasen van het debiteurenproces, van acceptatie tot incasso.
  • Effectieve oplossingen: synergie tussen preventie en incasso optimaliseert cashflows en betalingsrelaties.
  • Persoonlijke aanpak: behandeling van elke vordering met de zorg alsof het onze eigen is.
  • Risicobeheer: verminder bedrijfsrisico’s met onze kredietinformatieservice voor inzicht in de kredietwaardigheid van klanten.
  • Aangepast debiteurenbeheer: debiteurenproces afgestemd op jouw wensen voor een persoonlijke klantbenadering.

Een voorbeeld uit de praktijk

Minder risicovolle transacties door kredietwaardigheidstoetsen

Een ambachtelijke bakker, een kleine bakkerijketen, ondervond facturatieproblemen. Ze leverden op rekening aan verschillende lokale bedrijven en horecazaken, maar kregen regelmatig te maken met late betalingen en in sommige gevallen zelfs wanbetaling. Dit leidde tot cashflowproblemen, waardoor investeringen in groei stagneerden.

 

Samen met CBMK werd een efficiënt systeem voor kredietwaardigheidschecks en debiteurenbeheer geïmplementeerd. Dit systeem bood inzicht in de financiële gezondheid van klanten en hielp bij het proactief identificeren van risicovolle transacties. Door betere betalingsvoorwaarden en striktere opvolging van facturen, daalde het aantal late betalingen aanzienlijk. Binnen enkele maanden verbeterde de cashflow van De Ambachtelijke Bakker aanzienlijk, waardoor de weg vrijkwam voor verdere groei en investeringen.

Contact Image

Leon Koppen

Directeur

0880406953l.koppen@cbmk.nl

Deze opdrachtgevers gingen je voor

CBMK begrijpt de uitdagingen van ondernemers. Met onze geavanceerde, met data ondersteunde, persoonlijke oplossingen helpen we opdrachtgevers met het incasseren van openstaande gelden, minimaliseren van risicovolle transacties en het nemen van beter gefundeerde beslissingen. Onderstaande opdrachtgevers maken al gebruik van onze diensten.

Bekijk onze oplossingen voor het MKB

CBMK biedt expertise in alle fasen van het debiteurenproces, van acceptatie tot incasso. Onze synergie tussen preventie en incasso optimaliseert cashflows en betalingsrelaties. Dit zijn oplossingen waarmee CBMK jou als ondernemer kan ondersteunen.

Gratis e-book debiteurenbeheer

In 6 stappen naar een succesvol debiteurenbeheer

Daarin geven we je zes praktisch toepasbare tips om jouw debiteurenbeheer naar een hoger niveau te tillen.

Waarom CBMK de beste keus is voor jouw organisatie

Waar passie en expertise samenkomen. Bij CBMK streven we naar de hoogste kwaliteit in alles wat we doen. Ons toegewijde team, met een diepe kennis en passie voor ons vakgebied, zet zich elke dag in om uitzonderlijke resultaten te leveren. Met CBMK kies je voor een partner die niet alleen je verwachtingen begrijpt, maar ze ook wil overtreffen. Jouw succes is onze missie.

50+ jaar kennis en ervaring

Innovatieve systemen

Geregistreerd bij AFM

Betrouwbaar & gecertificeerd

1600+ tevreden klanten

Interesse in onze oplossingen voor het MKB?

Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer over wat CBMK voor uw organisatie kan betekenen.

Neem contact op

Vrijblijvend persoonlijk gesprek

Neem contact op met CBMK voor een vrijblijvend gesprek over hoe wij jouw organisatie kunnen ondersteunen met ons deskundig credit management en debiteurenbeheer. Wij staan klaar om jouw cashflow te verbeteren en juridische ondersteuning te bieden waar nodig.

Neem direct contact op voor een persoonlijk advies op maat.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden

Veelgestelde vragen

De stap debiteurenbeheer omhelst onder andere de facturering, telefonisch contact met de debiteur en het versturen van de WIK-brieven met aansluitend telefonisch contact.

De stap minnelijke incasso omhelst onder andere het versturen van herinneringen en telefonisch contact in het buitengerechtelijke traject. Bij deze stap hoort ook het afsluiten van betalingsregelingen en bezoek van de debiteur voor uitleg over de regelingen en procedures.

Tijdens de gerechtelijke incasso geeft CBMK uitgebreid advies over de kans van slagen in het traject. Onze juristen staan voor je klaar om de volgende stap te zetten en dagvaardingen op te stellen.