NHA Opleidingen en CBMK

Dennis Hovens, Manager Klantenservice bij NHA Opleidingen, deelt zijn verhaal over de beslissing om de klantenserviceactiviteiten deels uit te besteden aan CBMK Customer Care. We kijken naar de uitdagingen waarmee NHA Opleidingen werd geconfronteerd, de voordelen van de samenwerking en de positieve impact op hun klanttevredenheid en resultaten.

Dennis is een ervaren professional met meer dan 20 jaar ervaring in de klantenservicebranche. Hij begon als medewerker klantenservice en heeft zich door de jaren heen opgewerkt naar diverse leidinggevende functies. Met zijn toewijding aan klanttevredenheid speelt Dennis een essentiële rol binnen NHA Opleidingen.

NHA Opleidingen is al 85 jaar gespecialiseerd in thuisopleidingen en heeft een uitgebreid assortiment aan cursussen, variërend van taalopleidingen tot beroepsopleidingen en hobbycursussen. De onderwijsinstelling staat bekend om haar persoonlijke begeleiding en innovatieve online leeromgeving, waardoor ze een betrouwbare en hoogwaardige reputatie heeft opgebouwd.

“We wilden het contact met onze cursisten intensiveren”

“De afgelopen jaren hebben we een aanzienlijke groei van cursisten en klantinteracties ervaren, met name tijdens de COVID-19-pandemie en als gevolg van de toenemende vraag naar cursussen, waaronder die gefinancierd worden met behulp van het STAP-budget”, zegt Dennis. “Tegelijkertijd wilden we onze rol als ‘bondgenoot van de cursist’ verder versterken door het contact met de cursisten te intensiveren met een meer proactieve aanpak. We wilden echter niet dat onze interne klantenserviceafdeling overbelast zou raken met deze extra verantwoordelijkheden. Ons doel was dat zij zich voornamelijk konden blijven concentreren op de inkomende klantcontacten. Daarom hebben we besloten om de uitbreiding van deze proactieve benadering buiten onze eigen klantenserviceafdeling te organiseren. Op deze manier konden we onze rol als betrouwbare partner voor de cursist versterken, zonder dat dit ten koste ging van de kwaliteit van onze klantenservice.”

Efficiënt opschalen en het NHA gevoel behouden

“Toen we besloten om een deel van de klantenservice uit te besteden, hebben we zorgvuldig verschillende partijen overwogen”, legt Dennis uit. “CBMK Customer Care sprong eruit vanwege hun persoonlijke benadering, prettige communicatiestijl en proactieve houding. Het was duidelijk dat ze begrepen waar we als NHA Opleidingen voor stonden en hoe belangrijk het was om ons ‘NHA gevoel’ over te brengen aan onze cursisten. De samenwerking met CBMK heeft ons in staat gesteld om snel en efficiënt op te schalen en tegelijkertijd de kwaliteit en persoonlijke touch te behouden waar we bekend om staan.”

Positieve meetbare resultaten

“Een van de belangrijkste voordelen is de stijging van het percentage cursisten dat de opleiding succesvol afrondt. Daarnaast ontvangen we ook veel meer positieve reacties van onze cursisten. Hieruit maken we op dat het intensiveren van de pro-actieve benadering effect heeft. De feedback die we nu van onze cursisten ontvangen is voor ons enorm waardevol om ons te kunnen blijven verbeteren. Het is duidelijk dat de samenwerking heeft bijgedragen aan het verminderen van werkdruk, problemen en het intensiveren van het persoonlijk contact. Dit alles heeft onze reputatie versterkt en ons geholpen om een betere dienstverlening aan onze cursisten te bieden.”

Snelle integratie, betere klanttevredenheid en service op een hoger niveau

“Het heeft ons zeker geholpen om onze serviceverlening naar een hoger niveau te tillen”, bevestigt Dennis. “Het was mooi om te zien hoe snel de medewerkers van het belteam de bedrijfscultuur en benaderingswijze hebben omarmd die we ook intern inzetten tijdens klantinteracties. Het uitbesteden van klantenserviceactiviteiten heeft geen afbreuk gedaan aan de kwaliteit van de dienstverlening, maar heeft juist bijgedragen aan verbeterde resultaten en een hogere klanttevredenheid.”

We kijken ernaar uit om nog vele jaren met elkaar te mogen samenwerken.

De samenwerking heeft geleid tot meetbare voordelen, zoals een stijging in het slagingspercentage van cursisten en positieve feedback van tevreden klanten. NHA Opleidingen heeft niet alleen de groeiende vraag naar klantinteracties efficiënt kunnen afhandelen, maar ook de persoonlijke benadering en begeleiding weten te behouden waar ze bekend om staan. “We zijn trots en blij om deze terugkoppeling van onze klanten te krijgen en kijken ernaar uit om nog vele jaren met hen samen te werken“, besluit Dennis met een glimlach.

Contact Image

Mark Rombouts

Commercieel Manager

0880406955m.rombouts@cbmk.nl

Een oplossing voor jouw organisatie?

Wij luisteren graag met je mee en bieden je altijd een passende oplossing. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Mark Rombouts

Commercieel Manager

088 040 69 55 m.rombouts@cbmk.nl
Author Profile Picture