Wanneer gaat een incasso naar een gerechtelijk traject?

Als aanmanen niet meer helpt en de debiteur niet vrijwillig overgaat tot betalen, kan er in goed onderling overleg een gerechtelijk incassotraject opgestart worden. Indien het onverhoopt niet lukt om een vordering buitengerechtelijk te incasseren, gaan wij over tot het nemen van gerechtelijke maatregelen.

Het gerechtelijke incassotraject

Als aanmanen niet meer helpt en de debiteur niet vrijwillig over gaat tot betalen, kan er in onderling overleg een gerechtelijk incassotraject opgestart worden. Het kan helaas voorkomen dat de vaste dossierbehandelaar de debiteur op alle mogelijke manieren tot betaling heeft gemaand, maar dat de betaling uitblijft. In dat geval bekijken we samen of het opstarten van een gerechtelijk incassotraject tot een passende oplossing kan leiden. Wij beschikken over eigen juristen en een incasso-advocaat, die je adviseren en begeleiden tijdens het gehele traject.

Wij houden bij de afweging voor een gerechtelijk incassotraject altijd rekening met het financiële belang van de vordering, de kosten van een gerechtelijk incassotraject, de financiële positie van jouw debiteur en de kans dat de vordering wordt afgewezen door de rechter. Wanneer de debiteur niet vrijwillig overgaat tot betalen, is het mogelijk om een dagvaardingsprocedure of een faillissementsprocedure te starten.

Ondersteuning vanuit CBMK tijdens het gerechtelijke incassotraject

CBMK beschikt over een eigen juridische afdeling, waarmee we je kunnen voorzien van deskundig advies over de haalbaarheid van het gerechtelijke incassotraject en begeleiding tijdens het traject. Onze juristen en incasso advocaat staan je bij gedurende het hele traject. Wij behandelen de vordering van A tot Z, vasthoudend, alsof het onze eigen vordering is.

Contact Image

Mark Rombouts

Commercieel Manager

0880406955m.rombouts@cbmk.nl

Stel je vraag aan onze specialist

Heb je een vraag? Stel hem aan één van onze specialisten. Zij helpen je graag en voorzien je van een passend advies.

Mark Rombouts

Commercieel Manager

088 040 69 55 m.rombouts@cbmk.nl
Author Profile Picture